Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Deze zomer op vakantie naar het buitenland? Wat is verzekerd?

 

Nu de corona-maatregelen in verschillende landen worden versoepeld, kunt u vanaf 15 juni weer op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Wat moet u weten over de reis en de annuleringsverzekering?

Groen of geel reiadvies vakantiereizen mogelijk maar let op de risico`s

  • Gaat u naar een gebied met een groen of geel reisadvies? Dan biedt de reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waar u normaal ook voor bent verzekerd. Dat geldt ook voor aanvullende dekkingen.
  • Raakt u in het buitenland besmet met het coronavirus, of moet u kosten maken omdat u iets is overkomen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. De alarmcentrale kan u verder helpen.
  • Geldt er in het land waar u heen reist een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis en verblijfskosten niet verzekerd.
  • Worden tijdens de vakantie de grenzen opnieuw gesloten en moet u langer op de reisbestemming blijven? Dan zijn de extra reis en verblijfskosten niet verzekerd.

Oranje of rood reisadvies: vakantiereizen afgeraden

  • Gaat u naar een gebied met een oranje of rood reisadvies? Dan kunt u geen beroep doen op de reisverzekering voor schade die te maken heeft met corona ( zoals medische kosten of repatriering ).
  • Wel bieden reisverzekeraars dekking voor risico`s die niet met corona te maken hebben ( zoals diefstal van bagage ).
  • Wilt u de reis annuleren? Een negatief reisadvies is geen verzekerde gebeurtenis. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoermaatschappij.
  • Heeft u een samengestelde reis geboekt en wilt u annuleren omdat een van de vooraf in Nederland geboekte reisonderdelen uitvalt? Dan worden maximaal de annuleringskosten van de niet gebruikte onderdelen vergoed. Dit hangt af van wanneer u geboekt heeft. Neem hierover contact op met Rikjo.

 

Annuleringsdekking

  • Wilt u de vakantie annuleren omdat u bang bent voor corona, terwijl het land van bestemming geen negatief reisadvies heeft? Dan is dit geen verzekerde gebeurtenis.

 

Voorbereiding

Het is verstandig dat u vooraf goed de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten houdt, zodat u op de hoogte bent van de coronamaatregelingen in het vakantieland. Op de website van Nederland Werelwijd staat een overzicht met de reisadviezen per land. Natuurlijk kan de situatie rondom het coronavirus elk moment veranderen, zo kunnen landen strengere maatregelen nemen, zoals het sluiten van grenzen of gebieden. Het is de verantwoordelijkheid van u zelf om te bedenken of u dit risico wil nemen. Bij vertrek naar het buitenland is het handig als u zich aanmeld bij de 24/7 informatieservice van Buitenlandse Zaken. Dan wordt u continu op de hoogte gehouden van wijzigingen in de situatie ter plaatse.